Referat: Telge SIBK  - Malmköpings IBF
Referat Telge SIBK - MIBF Pojkar Röd
2017-10-18
Söndagen den 15 oktober åkte vi till Södertälje för att möta Telge i seriepremiären. Nästan svårast tänkbara motstånd, speciellt mot bakgrund av att laget befinner sig i en lärande fas med mycket nytt om uppspel och tänkande på planen som rör till det för våra grabbar.

Målet för matchen att lyckas med ett uppspel som vi tränat på och att ha bra prat på planen.

Första perioden var spelmässigt jämn. Vi lyckades med uppspel som målsatt och satte också vårt försvarsspel riktigt bra. Problemet var dock att Telge också försvarade sig bra och dödade bland annat ett powerplay som vi hade på ett mycket effektivt sätt. Första perioden blev mållös.

I periodpausen talade vi om att fortsätta våga spela och hålla i bollen. I andra perioden skruvade Telge upp tempot rejält och efter 1.55 tryckte hemmalaget in 1-0 efter ett frislag nära vårt mål. Innan perioden var slut hade Telge gjort ytterligare 3 mål och pressat tillbaka våra grabbar rejält.

I den välbehövliga periodpausen talade vi om att våga hålla i bollen och vända hem på våra backar om vi kör fast. Dagens kapten Anton W pushade också grabbarna att gå ut och tro på möjligheten att vända matchen.

Den tredje perioden stod vi också upp klart bättre än i mellanakten och med lite bättre skärpa i avsluten hade vi kunnat göra ett par mål. Nu förblev dock Telges duktiga målvakts nolla orörd samtidigt som hemmalaget gjorde ytterligare två mål i den sista perioden. Trots förlust med 6-0 ska grabbarna ha en eloge för väl genomförd match och gott humör. Vi ledare vill också passa på att tacka domarparet för en mycket bra genomförd match med tydliga domslut och ett lugnande prat med spelarna under matchen.

DM2019-10-15 18:29
Arbetsschema ht -192019-10-08 09:27
Säsong 2019/20202019-08-13 09:21
Utmärkelser 20182018-04-13 22:00
A-slutspel2018-04-07 15:54
Spelschema Örebro Cupen2018-04-02 17:35
Sportlov2018-02-17 08:46
Laget till dagens match2018-01-21 08:47