Referat: Malmköpings IBF - Nykvarns IF Svart
2017-10-21

Match mot Nykvarn innebär ytterligare en tuff utmaning i inledningen av serien.

Målen vi satte med dagens match var det vi tränat på i veckan.

-Att våga hålla bollen inom laget och på så vis skapa längre anfall.

-Att tighta till försvars boxen för att hålla motståndarna utanför de farliga zonerna.

Matchen börjar dock med ett par kallduschar när Nykvarn först gör 1-0 efter 1 minut och 2-0 3 minuter senare, mål nummer två tillkommer efter ordentlig brist i kommunikationen mellan våra spelare vilket känns lite onödigt. 9.44 tar Jeppe ledningen i utvisningsligan då han tycker att vi behöver vara en extra på planen vilket nog stämmer i första perioden. Vi spelar dock bra i boxplay och reder ut utvisningen. Förutom spelet i numerärt underläge så glömmer vi den första perioden omgående vi förlorade skotten med 0-9.

Efter en “hårtork” i paus går vi in och visar upp ett helt felfritt försvarsspel med en riktigt bra box som inte släpper igenom några bollar, riktigt kul att se speciellt mot ett så skickligt lag som Nykvarn. Framåt skapar vi också ett par chanser främst genom firma Harre & Gessl som skapar en del oreda hos Nykvarn, William trycker dessutom in 1-2 assisterad av Harre. Skotten blir 3-4 i favör för gästerna.

Inför sista andas vi optimism och blir nog lite för sugna på att vinna matchen vilket skapar ytor åt Nykvarn som inte är sena att utnyttja det. 1-2 blir 1-6 på bara några minuter. Oskar kontrar in slutresultatet 2-6 assisterad av Gustav. Skotten vanns av Nykvarn 3-11 totalt 6-24.

Vi uppfyllde målet med att sätta boxen speciellt i den andra perioden, dom långa anfallen uteblev dock så det får vi öva mera på.

Totalt sett tycker vi att det är en godkänd insats då Nykvarn är ett väldigt skickligt lag. Andra perioden sticker ut och med lite bättre fokus i avsluten hade vi kunnat göra några mål till. Kul också att se att försvarsspelet börjar sitta.

Elias och Leo får lite extra beröm för goda insatser idag, där Elias är den som sticker ut mest.