Pojkar RÖD Mibf/ Fib
Referat: Torshälla IBK  - Malmköpings IBF
Referat Torshälla IBK - MIBF Pojkar Röd
2017-11-19

Åter igen tufft motstånd och ytterligare en match att ta lärdom av. Mycket av den inledande träningen har handlat om att skapa ett grundspel både defensivt och offensivt där störst fokus fram tills nu legat på att sätta “boxen” i försvaret något vi tycker grabbarna anammat.

Försvarsspelet har fungerat bra i alla matcher utom andra halvan av senaste matchen mot Telge så vårt fokus har svängt lite till det offensiva och följaktligen har de senaste träningarna handlat mycket om teknik, löpvägar samt uppspel.

Dagens mål med matchen var följande:

-Att forwards tar löpningar samt att det skall vara “rätt” löpningar.

-Våga hålla boll

-Kämpa samtliga 45 minuter

Kalldusch redan efter 2.47, 1-0 Torshälla efter det rycker vi upp oss och vi ledare tycker att det är den så långt bästa perioden i år, inte pga att vi skapar massa chanser eller spelar ut våra motståndare men vi börjar tänka, flera uppspel flyter på precis som vi tränat hela vägen ner i “hörnet” som vi tyvärr inte kommer ur men samtidigt hör vi surret på bänken.

-”Nu missade du löpningen, du ska ju göra V:et”

-”Just ja, f...n jag tänker på det nästa byte”

-”F….n Jesper du måste ju bredda!”

-”Jag vet, jag vet dom stressade mig”

Några citat från bänken som tyder på att vi förstår vad vi ska göra men inte klarar det riktigt ännu….

Torshälla gör ytterligare 3 mål innan perioden är slut.

Vi snackar i paus om att bredda backarna samt att tordas göra fel bara vi gör fel när vi försöker göra rätt saker. Några sådana fel görs det också i andra perioden bl a fipplar vi bort bollen som sista gubbe och tar några tokiga beslut men alla strävar åt samma håll vilket är otroligt kul, Vi har t.o.m ett par riktigt fina anfall där uppspelen sitter om inte klockrent så åtminstone på ett sätt som liknar det vi strävar efter samtidigt kämpar vi kopiöst i försvaret. Periodsiffrorna skrivs till 1-0 Torshälla.

Återigen bra snack i pausen det andas optimism den sista perioden skall bara inte förloras!! Starten blev dock inte vad vi tänkte oss utan Torshälla kommer ut och gör 3 mål på 3 minuter, ridå ner kan man tycka men inte för oss idag vi känner ju att vi börjar förstå. Strax innan uret står på  5 minuter sätter William G vårt första framspelad av namnen Lundgren några minuter senare trycker Leo in vårt andra på pass från Emad och 30 sekunder senare gör samme Emad vårt tredje assisterad av Melvin. Gemensamt för samtliga mål är att de kommer som en frukt av att vi spelar som vi övat med bollar djupt ner i motståndarnas hörn och avslut från “slottet” dessutom assist på samtliga mål vilket är extra kul.

Torshälla vinner perioden med 5-3 men det är en bisak.

Tycker vi klarar alla mål vi satte med matchen, bra jobbat.

För att sammanfatta så är det inget snack om att vi inte är på samma nivå som Torshälla men under vissa stunder av matchen spelar vi riktigt bra tex hela sista perioden om man räknar bort de första 3 minuterna (idag får man göra det) och vi förbättrar oss hela tiden. Inom laget har vi sagt att tar vi nån poäng innan jul så är det en bonus vi ledare känner dock att den första nog kan komma som en tidig julklapp.

Extra plus idag går till Viktor och William G som sliter kopiöst, Erik som hela tiden försöker ta de rätta löpningarna och håller uppe snacket på bänken samt till Emad som äntligen får det att lossna idag är han vår bäste spelare.