Pojkar RÖD Mibf/ Fib
Referat: Malmköpings IBF - Telge SIBK
Referat MIBF Pojkar Röd - Telge SIBK
2018-01-06

Första matchen efter jul- och nyårsledigheten bjuder på hemma fight mot Telge P04.

Vi startar matchen förvånansvärt bra, förvånande eftersom vi bara gjort en träning sen före jul. Melvin stänker in 1-0 efter 4,30 assisterad av Hugo som gör comeback idag och står för en stabil insats matchen igenom kul att ha “slugge” tillbaka i laget. Efter vårt mål blir vi aningen tillbaka tryckta av Telge som också lyckas peta in 3 mål då vi är lite för passiva i vårt försvarsspel. Mot slutet av perioden drabbas Telge av en utvisning men det är tyvärr inget vi lyckas förvalta.

Andra perioden blir lite sönderryckt med en hel del utvisningar för båda lagen. Vi missar en straff slagen av dagens andra comeback i truppen Hampus som är tillbaka efter skada.Gustav får dessutom sitta på botbänken i 2 minuter efter att ha varit lite ivrig att komma in på plan under ett byte med William som i sin tur inte var särskilt kvick att komma av densamme. Telge lyckas lite turligt pricka in 4-1 i det efterföljande PP:et vid en tilltrasslad situation.

Vi känner inför tredje perioden att vi trots några måls underläge är med i matchen och skapar en hel del målchanser så vi går ut med gott mod, det radas upp chanser där Anton är närmast 2 gånger om först gör Telges målis en jätteräddning när han lyckas få fingrarna på bollen och nästa gång så prickas både ribba och stolpe innan bollen studsar ut igen. Telge kontrar in slutresultatet 5-1.

Skotten blev 16 - 20 (3 - 8, 5 - 1, 8 - 11).

Det var ett klart kliv framåt idag, speciellt i det offensiva spelet där det skapas en hel del riktigt fina chanser genom bra samspel men vi är inte så effektiva framför mål och Telge hade en riktigt bra målvakt.

Extra plus idag går till Anton som gör en riktigt bra match och verkligen tuffat till sig under juluppehållet, Casper som är riktigt stabil i målet och Harre som sliter hårt under 45 minuter.