Pojkar RÖD Mibf/ Fib
Referat: Nykvarns IF Svart - Malmköpings IBF
Referat Nykvarns IF Svart - MIBF Pojkar Röd
2018-01-28

Ingen bra helg för match visade det sig Hugo, Gustav, Elias och Cappe var upptagna med andra aktiviteter. William firar att pappa ska bli gammal gubbe (Magnus fyller fyrtio (40!!!) 30/1) på skidor i alperna, Theo, Rasmus och Melvin insjuknar så truppen vi åker med blir inte den bredaste men kanske den tappraste för i år. 1 målvakt och 9 utespelare mot seriens klart bästa lag dessutom på bortaplan är inget drömscenario.

Då Cappe är borta och Rasmus sjuk så blir det en nygammal bekantskap i målet då  Kevin rycker in mellan stolparna, backarna blir tre till antalet och representeras av Jeppe, Kapten Leo och “Bulldozer Rickard” samt forwards av “Kloke Erik”, “Wild Viktor”, Hamze, Agge, Anton och Oskar.

Matchen börjar som förväntat med en intensiv Nykvarns press men vi lyckas hålla dom utanför vår box och dom skapar inte särskilt många farliga lägen utan det är vi som står för farligheterna, efter ca 4 minuter spelar Rickard fram Oskar till 1-0 då Agge gjort ett  bra förarbete i hörnet. Spelet fortgår med ett stort bollinnehav av Nykvarn men ett otroligt effektivt försvarsspel från vår sida men tyvärr får motståndarna in ett slumpmål efter 14 minuter vilket kändes lite små surt då det i princip är första gången vi inte räknar rätt utan släpper deras center som dessutom får en felträff som retfullt rullar in i mål. 1-1 efter första perioden.

Mycket beröm till grabbarna i paus men vi ser redan nu att de går på gränsen av vad de klarar av så hoppet står till att “Roger Time” (fys) har gjort sitt och killarna kan komma in i andraandningen.

Andra perioden börjar ungefär som första med ett stort bollinnehav för Nykvarn tyvärr så har vi inte samma skärpa som i den första och det ena efter det andra avslutet går igenom boxen men som tur är storspelar Kevin. Vi klarar av att göra det vi pratat om fram tills den sjunde minuten då vi släpper in 2-1 sen visar tröttheten sig och vi kan bara slå ifrån oss resten av matchen. Ställningen är 3-1 efter två perioder.

Vi försöker mana på killarna i paus men det är tydligt att killarna går på knäna och sista perioden får stackars Kevin bara fokusera på att hålla ner siffrorna. Slutresultatet skrivs till 8-1.

8-1 låter ju som något vi borde glömma så fort som möjligt men det tycker inte vi ledare då vi under en och en halv period spelar jämnt med NYKVARN inte PGA tur utan eftersom vi gör precis det vi tränat på att hålla motståndarna utanför boxen och ställa om med snabba spelvändningar, under den första perioden räknar vi 2-2 i målchanser, okej Nykvarn har mer boll, är tekniskt skickligare och har fler skott på mål men vi visar i första halvan av matchen att vi KAN om vi bara vill och det är det vi ska ta med oss till nästa match. BRA JOBBAT KILLAR!!!

Alla ska ha beröm idag men som vanligt vill vi lyfta några lite extra och det är för dagen Agge som nog får fortsätta som forward även om han gick poänglös så är det första målet främst han förtjänst då han jobbar fram bollen till Rickard och skapar yta åt Oskar samt Kevin!!! Vi ledare skriver under på det Nykvarns tränaren säger att “den målisen har en ljus framtid”.

Som extra kuriosa så fick laget beröm för sitt disciplinerade försvarsspel av ONYX Pojkar A tränare, otroligt kul att höra.

DM2019-10-15 18:29
Arbetsschema ht -192019-10-08 09:27
Säsong 2019/20202019-08-13 09:21
Utmärkelser 20182018-04-13 22:00
A-slutspel2018-04-07 15:54
Spelschema Örebro Cupen2018-04-02 17:35
Sportlov2018-02-17 08:46
Laget till dagens match2018-01-21 08:47