Grön kedja

Center: Erik

Forwards: Elias och Hugo

Extra forward: Emad

Under veckan har vi under Mats ledning tränat på att ha ett högt tempo i allt vi gör, vilket också var ett av målen för matchen. Efter en bra och fokuserad uppvärmning började matchen i ett högt tempo. Våra grabbar är fokuserade, håller tätt bakåt och gör korta och intensiva byten. Efter 7.34 får vi också utdelning då Alvar sätter ett backskott på passning från Agge. Detta fungerar som en väckarklocka för Torshälla som sätter kvitteringsbollen endast 20 sekunder senare. Sedan följer en jobbig period för spelare och ledare. Torshälla spelar ut oss efter noter och vi gör inte många rätt. Innan matchen hade vi pratat om att vi skulle skjuta mycket, istället var det Torshälla som sköt mycket och vann den första perioden med 8-1. Kevin i målet fick inte mycket hjälp då Torshällas spelare tilläts skjuta rätt ostört.

I pausen talade vi om att stänga igen vår box och att inte släppa i Torshällas spelare framför målet.

Den andra perioden börjar ungefär som den första började, med ett jämnt spel där våra grabbar står upp på ett helt annat sätt än under andra halvan av den första perioden. Efter 6.32 får vi utdelning då William kan trycka i en reducering på pass från Alvar. Samme Alvar får tre minuter senare sätta sig på utvisningsbänken efter slag på klubban. Vår box håller tätt på ett mycket bra sätt och efter en minut i boxplay snor den comebackande och uppenbart spelsugne Emad åt sig bollen och trampar igenom och sätter vårt tredje mål. Torshälla är nu klart störda av att vi står upp och kommer allt närmare i målprotokollet. När Alvar efter dryga 12 minuter sätter vårt fjärde mål, snyggt framspelad av Agge, känner sig Torshällas ledare nödgade att ta time out för att få ordning på sitt spel. Torshälla petar också in ett mål innan den andra perioden är till ända. Vi vinner den andra perioden med 3-1 och är 100 procentiga i våra avslut. Rasmus som klivit in i målet räddar 4 av de 5 skott som Torshälla skjuter.

Den tredje perioden börjar lite snöpligt med ett baklängesmål efter en minut, men det som gör oss ledare stolta är att ingen viker ner sig. Efter knappa 5 minuter trycker Oskar in vårt femte mål efter framspelning från Viktor. Torshälla sticker sedan emellan med ytterligare ett mål, men matchen avslutas med ett tryck och en offensiv som vi inte sett på hela säsongen. Alvar sätter vårt sjätte och sjunde mål och William är bara någon centimeter från att sätta ytterligare en reducering i slutsekunderna. Vi vinner den tredje perioden med 3-2, men framförallt vinner vi även skotten i den tredje perioden med 6-5. Vi förlorar visserligen matchen, men vi vinner de två sista perioderna och våra spelare går av planen med raka ryggar och stolt hållning. Vi föll med flaggan i topp. Ett extra tack till Mats Z som bistått med både träning och matchcoachning denna vecka och till Alvar som hoppade in och stöttade i matchen.