Referat: IFK Gnesta - Malmköpings IBF
Referat IFK Gnesta - MIBF Pojkar Röd
2018-03-17

Vi börjar med en efterlysning då vår materialare Magnus fått sparken efter att för andra bortamatchen i rad åkt hemifrån utan komplett matchställ idag saknades 3 tröjor så därför efterlyses en ny materialare omgående.

Efter inlåning av matchkläder från MIBF flicklag som turligt nog låg i Agges pappas bil så startar matchen dock utan våra spelare som det verkar 3-0 i baken efter mindre än 4a minuter och det är våra “storstjärnor” Harre o Anton som leder förfallet vi ser riktigt sömniga ut och allt under tvåsiffrigt bakåt känns som något ouppnåeligt. Resten av perioden är riktigt rörig men vi släpper dock bara in ytterligare ett mål eller nja vi släpper in ett i sista sekunden också men domarn är snäll och dömer felaktigt bort det 4-0 efter första perioden.

Period snacket handlar enbart om att vi ska försöka infria det vi lovat att göra innan matchen “ha kul”, “spela snabbt”, “ två händer på klubban” och “skjuta mycket” inget av det har vi presterat i första perioden. Vi gör även en liten förändring då Slugge kliver upp som forward och Anton hoppar ner på backen.Spelet ser något bättre ut i början på andra vi är inte längre 3a på bollen men fortfarande är vi bara 2a så ca 7 minuter in i perioden gör Gnesta 5-0. Faktiskt går vi inte ner oss efter det utan börjar skapa lite chanser där framförallt Harre verkar piggnat på sig något och hittar lite luckor i motståndarnas försvar vilket tillslut ger utdelning då en passning (misstänkt likt ett missat skott) hittar fram till Slugge som inte tvekar utan klipper in bolluslingen i krysset. Vi rumsterar om ytterligare lite i femmorna då Theo och Harre byter plats i tredjefemman, Theo som spjutspets o Harre som backa alltså, utdelning direkt Anton serverar Harre och 5-2 på tavlan. Vi vinner andra perioden med 2-1.

Sista perioden blir ett trist ställningskrig fram till 11:47 då vi tar timeout och  beslutar oss för att gör något vi aldrig gjort tidigare nämligen att toppa laget sista 3 minuterna och satsa allt framåt så in med dagens hetaste “gubbar” här ska göras mål och det säger bara PANG så sätter Gnesta 6-2, det där med toppning lägger vi nog ner. Det hinner dock bli nerv ytterligare en gång i matchen efter att Harre spelat fram Anton till 6-3 och vi pressar på för ytterligare ett mål vilket lämnar stackars Kevin ensam med hela Gnesta som lyckas sätta slutresultatet 7-3 med 30 sekunder kvar.

Bortser vi från den första perioden så spelar vi 3-3 mot Gnesta tyvärr måste vi ju räkna alla perioder men dom två sista visar vi att vi trots en dålig dag står upp bra mot ett duktigt lag som Gnesta bra kämpat.

Extra plus idag går till Kevin som briljerar i målet och Erik som med sin smartness täcker stora ytor i defensiven.

PS

Dom där två “superstjärnorna” spelade faktiskt upp sig något ju längre matchen led.

Nästa match då j….. ska vi spela tre perioder.