Pojkar RÖD Mibf/ Fib
Referat: Malmköpings IBF - Trosa Edanö IBK
Referat MIBF Pojkar Röd - Trosa Edanö IBK
2018-03-25

Årets sista seriematch och vi var taggade att ta den där efterlängtade segern. Vi hade ett bra pepp innan match. alla var enorm taggade och sugna på att börja lira.

William

Matchen startar bra och redan i första bytet sätter Slugge en retur efter att Harre skjutit i överliggaren 1-0 efter 59 sekunder vilken start precis det vi snackat om innan matchen att gå ut och visa att det är vi som är det bästa laget och sätta tonen i matchen. Tyvärr så var vi bara så bra i 30 sekunder sen gjorde Trosa 1-1 och gnället sprider sig på bänken, golvet är kass, det studsar snett i sargen och domaren är inte klok är exempel på kommentarer från spelarna efter 1 minut och 21 sekunders spel. Där och då förlorade vi matchen pga en kass inställning och brist på självinsikt när vi inte kan acceptera att vi inte klarar av vissa saker som vi behöver utveckla utan istället skyller vårt eget tillkortakommande på yttre omständigheter. Att rannsaka oss själva och förstå att hårt slit är det som gäller för att utvecklas är vad vi måste lära oss till nästa säsong, motståndarna använder ju faktiskt samma golv och sarg men dom klarar av att hantera det. Det blir en negativ stämning på bänken och laget rasar ihop som ett korthus och vi har 1-6 i baken efter den första perioden.

Snacket i paus handlar först och främst om att hålla en positiv attityd på bänken och sluta hänga med huvudena ut och spela vi kan vända det är bara 5 mål upp. Det börjar också bra då Anton sätter 2-6 efter att Rickard petat fram ett frislag efter 2:47. Glädjen blir dock inte så långvarig utan Trosa gör 2-7 några minuter senare, snabbt svar från oss då Alle gör 3-7 på pass från Harre men återigen svarar trosa som sätter 3-8 minuten senare vilket står sig perioden ut. Det känns som om vi är det bättre laget och att fem mål det kan vi vända i sista bara vi gasar direkt från start. Sagt och gjort Harre styr in Alles skott redan efter 1 minut men precis som tidigare så svarar Trosa direkt genom att göra 4-9 i bytet efter. Vi behåller pressen och skapar ett gäng lägen och 6:17 sätter Anton 5-9 men ni förstår ju vad som händer nån minut senare 5-10 naturligtvis efter det blir matchen ganska grinig och Trosa drabbas av tre utvisningar inom loppet av 2 minuter Där Anton gör mål i det första PP:t efter en snygg upprullning när Harre spelar Alvar som i sin tur serverar Anton ett öppet mål 6-10. med 4 minuter kvar. Ny Trosa utvisning 30 sekunder senare och fortsatt press men ingen utdelning. Precis när Trosa blir fulltaligt åker August på en riktigt ful armbågstackling i ansiktet vilket borde renderat i matchstraff men stannar vi ytterligare en 2 minutare, August blir liggande på planen och det ser lite otäckt ut ett tag men vår lilla krigare reser sig, dock osportsligt av Trosa att inte komma och be om ursäkt. Vi rycker Kevin i målet och spelar 6 mot 4 sista minuterna men lyckas inte trycka in nån mer boll bakom Trosa keepern.

Efter första perioden spelar vi 4-4, förra helgen spelar vi 3-3 de två sista perioderna och matchen vinner vi sista 2 med 6-3 men vi förlorar första perioden med totalt 18-2. Gemensamt med dessa matcher är att några i laget tjurar ur vid första motgång vilket sprider sig i hela laget och vi ledare har inte lyckats få grabbarna på andra tankar inanna periodpaus kanske ska vi börja ta time out efter första insläppta? Vi vet inte riktig hur vi ska hantera det men vi vet ju att killarna kan det, bevisas ju av avslutningarna i de senaste matcherna dessutom ot riktigt bra motstånd då Torshälla vinner serie H, Trosa vinner serie GH samt Gnesta slutar fyra.

Nu laddar vi för Cupen i Örebro där man bara spelar 2 perioder och vi har bestämt att det är dom två sista perioderna så då jä….

Extra plus idag går till Slugge som gör mål för andra matchen i rad.