Innebandy
Flickor Röd
Referat: Sammandrag i Malmköping
2016-10-18 20:41
Äntligen var det i lördags dags att sparka igång tävlingssäsongen med ett sammandrag! Denna gång hemma i Malmköpings Sporthall och som motståndare hade vi Onyx, Telge och Nykvarn.

Första matchen mot Onyx skulle visa sig bli en riktigt målsnål historia där vi mötte ett lag som var jämna med oss rent spelmässigt. Första perioden är vi det något mer offensiva laget, men vi har svårt att sätta dit våra chanser. Kanske är det premiärnerver och lite nervöst med så mycket folk på läktaren. De gånger Onyx kommer upp i banan så stoppas de effektivt av vårt tighta försvarsspel. Det står 0-0 efter period 1 och i andra perioden fortsätter vi vår offensiv och till slut lyckas vi få hål på Onyx duktiga målvakt. Vad kan passa bättre än att vårt nyförvärv Alva Nämd gör sitt första mål i sin första match. Målgivande pass från Cornelia. Det kommer säkert bli fler mål från Alvas klubba i framtiden. Spelet böljar något fram och tillbaks och Onyx lyckas kvittera till 1-1 och det blir slutresultatet. Mycket bra match från båda lagen!

Andra matchen spelas mot Telge. Vi fortsätter med samma spel som mot Onyx med hög press och med backar som står upp nära deras anfallare. Liknande som i matchen mot Onyx så har vi svårt att sätta dit våra chanser, men i åttonde minuten så sprätter Tilde in en retur till ledning 1-0. Vi trummar på och i slutet av perioden gör Felicia 2-0 på egen hand. Så här långt så är ledningen rättvis och vi borde kanske gjort några fler mål, men vi blir lite för ivriga i våra avslut. I period två ökar vi på ledningen till 3-0 genom Tildes andra mål för dagen. Snyggt framspelad av Nellie. Telge får i slutet av matchen in ett mål, men vi håller undan resterande minuter och slutresultatet skrivs till 3-1.

Match tre spelas mot dagens tuffaste motståndare, Nykvarn. Nykvarn spelar ett mycket bra positionsspel och de är snabba, tekniska och storväxta vilket gör att vi måste spela vårt absolut bästa för att hålla emot deras anfall. Vi lyckas väldigt bra i försvarsspelet och Nykvarn är lite frustrerade över att det inte går så lätt som de trodde innan match. Vi håller emot i åtta minuter innan Nykvarn får hål på Emma som storspelar i målet. I slutet av första perioden lyckas Nykvarn öka på ledningen till 2-0 som står sig till paus. Mycket bra spel av oss, men det kommer bli tufft att stå emot Nykvarn hela matchen och vi måste göra mål på de få chanser vi har. Moa som spelar forward för en gångs skull har flera vassa lägen, men lyckas inte få in bollen. Moa överraskar stort som utespelare och borde fått med sig något mål. Istället är det Nykvarn som gör fler mål och efter att vi blivit lite trötta så skrivs slutresultatet till 6-0. Dock gör vi en riktigt bra match och vi ska vara stolta över det vi presterade i matchen.

Sammanfattningsvis så gör vi ett riktigt bra sammandrag och det bådar gott för nästa gång vi ska spela sammandrag i Nyköping 26/11. Fram tills dess tränar vi på som vanligt och vi tränare ser att framsteg har gjorts hos alla spelare. Vi vill också välkomna Sally, Alva, Nelly N och Nadine som har börjat träna med oss. Kul!