Innebandy
Flickor Röd
Referat: Malmköpings IBF-Onyx IBS
2017-10-29 18:36
Med endast 8 utespelare, varav 2 på  ny position, är det tufft att vinna jämna matcher. Men vi är nära... Första perioden är vi rädda för att bli trötta. Vi sparar på energin känns det som. Lite svagare, lite lugnare. Vi nöjer oss med att komma tvåa till bollen.
Onyx tjejer spelar inte lysande de heller men de lyckas få in 2 bollar på oss. Spelarna vaknar upp och det blir bättre mot slutet av första.
Men den första perioden får coachen ta på sig som inte lyckades få spelarna 100% vakna och ge dem styrka i självförtroendet.

I andra perioden jobbar vi för varandra mycket bättre. Nu har alla vaknat och kommer nära sin motståndare. Vi känner mer och mer att vi är nära, att vi skapar målchanser, att onyx blir stressade. Självförtroendet stiger.
Till slut skjuter Tilde i mål. Jaaa!  Första målet på hemmaplan i år.
Nu är matchen helt jämn spelmässigt. Men onyx leder med 2-1 efter andra.

Inför sista perioden chansar vi lite med att få konditionsstarka Frida att gå upp som center. Vi vill få ännu mer tryck i anfallszon med långa anfall. Felicia ut på en kant för mer stress. Ester som hade sprungit massor går ner på sin vanliga position som back.
Det blir ännu lite bättre igen och 2-2 gör Felicia på assist från Tuva.
Härligt. Nu går vi för vinst! Fortsätt så!
Kort efter vår kvittering får vi ett frislag emot oss, mycket nära vårt mål. Spel med hög klubba! Otur! Bollen träffar klubban högt upp men klubban är inte hög. Otur som sagt.  Frislaget som blir räddar Moa men den rullar ändå retligt in. Aahh. Dubbel otur!

Slutet av matchen blir spännande. Vi tar timeout. Dels för att vila men också prata om hur vi ska skapa mer tryck och vilka som börjar spela. När minuten återstår tar vi även ut Moa från målet och sätter in Thea som extra forward. Vi skapar chanser men det lilla extra saknas. När 3 sekunder återstår får vi frislag som Tuva skjuter i huvudet på en motståndare framför målet men närmre än så kommer vi inte.
Men vi är nära...

Om vi glömmer första perioden... Då vinner vi med 2-1! Det tar vi med oss i ryggsäcken. Vi tar också med att 100% är mycket roligare än 95. Vi tar med oss att vi kan, även om vi endast är 8 utespelare. Vi tar med oss att vi kan spela på olika positioner, timeouten, och spel utan målvakt.

Ha ett bra lov tjejer. Men glöm inte träningen måndag och onsdag!