Första matchen för säsongen
2018-09-30 20:10
Första matchen för i år... och det blev en skön seger!
Mycket är nytt. Vi har gått upp en serie i år till röd nivå. Vi har då tänkt om lite och försöker spela in ett nytt spelsystem. Så, vi kunde förvänta oss en hel del misstag och förvirring i våra positioner.
Det började också med två baklängesmål. Men sedan blev vi varma i kläderna. Försvaret tillät inte mycket i A-zonen och de anfall som vi inte stoppade, stoppade Ester med flera fina räddningar. Efter 11 minuter kommer 2-1, en snabb spelvändning där Moa löper längs sargen och passar diagonalt till en fristående Johanna som sveper in bollen. Snyggt spelat! Precis som vi vill spela kontringsspel.
Pausvila med 4-11 i skott vilket bekräftar vår dåliga start.

Andra perioden fortsätter på samma fina sätt. Fint och aggressivt försvar med farliga kontringar. Frida slår ett långt frislag längs sargen till Johanna som tar mot mål. Den sitter fint vid första stolpen, 2-2.
Pausvila med 3-3 i skott. Jämnt och spännande.

"Sista kvarten, öka takten", skriker Gnestas lag. Men vårt försvar tillåter inte någon fest för Gnesta i vår zon. Matchen är tät och jämn långt in i sista perioden. I Gnestas anfall kan Johanna snyggt brytpassa till Felicia som löper sig fri och sprätter upp den i krysset. Så fint, djupt försvarsspel, brytning med första passet framåt, kontring, mål! Exakt så som vi vill.
Av bara farten så kan Frida spela upp till Johanna som tar ner på bröstet, vänder om mot mål och skickar in 4-2! Matchen slutar, skotten blir 4-4 i sista perioden.

Sammanfattning. Vi var lite virriga och rostiga i början men vi samlar oss och gör en mycket bra match. Mycket bra försvarsspel med bra kontringar. Med några fler träningar och matcher kommer vi få ett bra och stabilt spel. Kämpainställningen och tufft spel har vi kvar från förra året. Det här kan bli riktigt kul framöver.
Vi får tacka Sara och Johanna för mycket fin hjälp idag. Bra inställning, bra spelidéer och kvalité. Det är ju så att i denna serie, röd nivå, får vi plocka in äldre spelare till laget.
En eloge också till Wilma som fått omskolas till back och bara efter två träningar gör en mycket bra match.